21 Septembrie – Ziua Internațională Panda Roșu

Cele două exemplare de panda roșu de la Zoo Brașov se pregătesc din nou de sărbătoare! Va fi atât ziua lor dar și a altor panda roșii din întreaga lume cu ocazia celei de-a 11-a ediții a Zilei Internaționale dedicate acestor mamifere amenințate cu dispariția.
O zi care trebuie marcată cu zâmbetul pe buze, o zi în care vă invităm, la inițiativa organizației Red Panda Network, să sărbătorim panda roșu alături de alte grădini zoologice din întreaga lume, o zi în care vor avea loc diverse activități educaționale care vă vor ajuta să aflați numeroase lucruri interesante despre aceste animale drăguțe.
Peggy și Benjamin așteaptă cu nerăbdare să vă cunoască, indiferent de vârstă, în număr cât mai mare, miercuri, 21 septembrie, între orele 11:00 şi 16:00, în zona adăpostului lor. Alături de ei, vor fi și colegii noștri care vă vor ajuta să cunoașteți îndeaproape aceste animale și să aflați toate aspectele ascunse ale vieții lor.

ACTIVITĂȚI:

1. ,,Să facem cunoștință” (prezentare panda rosu), ora 11.00
Într-o lume în care mediul natural se restrânge iar zonele urbane se extind, grădina zoologică a devenit locul cel mai la îndemână în care pot fi observate şi admirate animalele sălbatice. Haideti sa facem cunostință și să ne împrietenim cu unii dintre cei mai nostimi locuitori de la Zoo, cu Peggy și Benjamin, cei doi panda roșii.

2. ,,Panda roșu in culori !” (desen cu creioane colorate), ora 12.00

3. ,,Peggy și mâncarea preferată’’ (labirint).
Panda rosu s-a rătăcit ! Ajut-o pe năzdrăvana Peggy să ajungă la crenguțele de bambus preferate înainte ca burtica ei să scârțâie de foame! Pe colile de hârtie primite, copii vor descoperi în labirint calea cea mai scurtă spre crenguțele de bambus.
4. ,,Ochi de panda” (desen), ora 13.00 (Găsește 5 diferențe între aceste imagini)

5. ,,Învațăm să desenăm ursuleți panda roșu’’(…), ora 14.00

6. Red Panda Origami, ora 15.00

7. Ai aflat azi cauzele care au condus la micşorarea numărului de urşi panda. Transmite un mesaj oamenilor pentru a salva această specie! (pe tot parcursul evenimentului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *