Planetariul Brașov oferă un nou serviciu: observații de noapte – bolta cerească sau/și observații solare, la cerere.

Ce presupun observațiile la cerere? Prezența cu telescoapele din dotarea noastră, contra-cost (la cererea persoanelor juridice sau a ONG-urilor), în locuri stabilite de comun acord, locuri din care putem privi cum nebuloasele își dezvăluie culorile, planetele își arată detaliile, cum cerul rămâne fără multe dintre secretele sale. Vedem Soarele, ziua, Luna, planetele, roiurile stelare, stelele duble, galaxiile, nebuloasele, vorbim despre ele, ne imaginăm cum au luat naștere și cum vor pieri lăsând urme fabuloase pe firmament.

Observații cu telescoapele, la cerere

Pentru programare, trimiteți-ne un email la adresele planetariu@zoobrasov.ro sau planetariulbv@yahoo.com. Stabilim o dată, un loc, un program. Îmbinăm educația cu divertismentul. Ne adaptăm serviciile pentru a răspunde fiecărei cereri. Putem dezvolta programe personalizate pentru diferite niveluri de vârstă, astfel încât să oferim o experiență interactivă, captivantă și valoroasă.

Ce telescoape avem la Planetariul Brașov

• Telescopul Skywatcher Dobson FlexTube 400/1800, un instrument ideal pentru a urmări obiectele aflate la distanțe mari care încearcă să se ascundă de ochii noștri.
• Telescopul Lunt LS130MT/B1800, dotat (ziua) cu «filtru» H-Alpha, prin care se pot observa protuberanțele sau filamentele solare.
• Telescopul Skywatcher 80/600 ED Apo, dotat (ziua) cu «filtru» Ca-H line (Daystar Quark), prin care se pot observa faculele și plajele solare.
• Telescopul Skywatcher 100/900 ED Apo, dotat (ziua) cu prismă Herschel, prin care se poate observa Soarele în lumină vizibilă, fiind evidențiate foarte bine petele solare.
* Lunetele pot fi folosite și noaptea, fără ”filtrele” solare, pentru observarea mai multor obiecte cerești simultan.

Taxa: Observații de noapte – bolta cerească sau/și Observații solare, la cerere – 2.500 lei/oră, minim 2 ore – maxim 5 ore. În situația depășirii timpului maxim stabilit prin contract, se percepe o taxă adițională de 3.500 lei/oră.

Bolta cerească, cu ale ei stele, planete și sateliți, a aprins imaginația oamenilor încă de la apariția acestora pe Pământ. I-a făcut să-și pună întrebări, să folosească poziția astrelor pe cer pentru activitățile de la sol, să creeze povești și mituri. Observarea cerului oferă o altă perspectivă asupra lumii, o mai bună cunoaștere și înțelegere a Universului în care trăim, deschide noi perspective, noi orizonturi, poate impulsiona interesul copiilor, tinerilor sau adulților, pentru știință, tehnică, inginerie, matematică sau artă, și-l poate încuraja să experimenteze, să observe, să cerceteze.