program marți - duminică

* În perioadele vacanțelor școlare și ale sărbătorilor legale, Planetariul Brașov este deschis publicului și luni

ora 10:00
Satelix

ora 11:00
CAPCOMGO! – Istoria misiunilor lunare Apollo

ora 12:00
Cerul nopții - Constelațiile

ora 14:00
Partea Intunecata a luminii

ora 16:00
Sistemul Solar, casa noastră

ora 17:00
Soarele, steaua noastră vie

ora 18:00
The Dark Side of The Moon

ora 10:00
Satelix

ora 11:00
CAPCOMGO! – Istoria misiunilor lunare Apollo

ora 12:00
Cerul nopții - Constelațiile

ora 14:00
Partea intunecata a luminii

ora 16:00
Sistemul Solar, casa noastră

ora 17:00
Soarele, steaua noastră vie

ora 18:00
The Dark Side of The Moon

1.     Orarul de funcţionare al Planetariului este între orele 10:00 şi 18:00 (ora de începere a primului, respectiv ultimului spectacol), de marți până duminică inclusiv.
În perioadele de vacanțe școlare și în sărbătorile legale care coincid cu zilele de luni, Planetariu este deschis publicului.

Program spectacole:

Marți – Duminică

+ Luni, în perioadele vacanțelor școlare și în sărbătorile legale

10.00: Satelix

11.00: CapComGo! – Istoria misiunilor lunare Apollo

12.00: Cerul nopții – Constelațiile (+ scriptul Asterisme)

14.00: Partea întunecată a luminii

16.00: Sistemul Solar – Casa Noastră (+ scriptul Mecanica Eclipselor)

17.00: Soarele, steaua noastră vie

18.00: The Dark Side of The Moon

2.     Ne rezervăm dreptul de a deschide sau închide Planetariul la alte ore şi în alte zile decât cele menţionate mai sus. Informaţii detaliate despre orarul de funcţionare şi orice modificări aduse acestuia sunt disponibile online, pe site-ul www.zoobrasov.ro/planetariu
3.     Spectacolele şi lista preţurilor biletelor de intrare sunt menţionate în repertoriul disponibil online şi la casieria situată la intrarea în incinta Grădinii Zoologice.
4.     Biletele vor fi accesibile în limita locurilor disponibile pentru fiecare spectacol în parte iar ocuparea locurilor se face în ordinea intrării.
5.     Biletul se păstrează până la ieşirea din Planetariu.

6.     Achiziţionarea biletelor se poate face de la casierie, cu plata cash sau card, sau online, cu plata exclusiv card.

7.     Preţul biletelor de intrare la Planetariu este următorul:
–       bilet întreg adult – 25 RON
–       bilet întreg copii*/elevi/studenţi/persoane peste 65 de ani – 15 RON
–       bilet grup organizat elevi** (minim 10 persoane) – 10 RON
*copii cu vârsta peste 5/10 ani (în funcţie de recomandările de vizionare ale fiecărui spectacol în parte). Copiii cu vârste sub 5 ani, respectiv 10 ani, nu au acces în Planetariu la spectacolele nerecomandate categoriei lor de vârstă.
** Reducerea pentru grupuri organizate se acordă doar pentru elevi din clasele 0-12 inclusiv și doar pe baza unui tabel nominal semnat și ștampilat din partea instituției de învățământ.
*** Din motive organizatorice, nu se mai emit bilete cu 5 minute înainte de spectacol.

**** Pentru a primi factură, atunci când faceți achiziția online, trimiteți un mail către office@bilet.ro, un mail care să cuprindă datele firmei/ONG-ului, ID-ul de comandă și numele și ora spectacolului pentru care ați achiziționat biletele **** 

8.     Pe bilet vor apărea data şi ora spectacolului ales.
9.     Sala de spectacole are un număr de 105 locuri, dintre care două pentru persoane cu dizabilităţi.
10.  După efectuarea plăţii, clientul va primi un e-mail la adresa de e-mail furnizată de acesta, care va conţine confirmarea tranzacţiei, numărul tranzacţiei şi un bilet electronic cu un cod QR, în format PDF.
11.  Cumpărătorul biletului îşi asumă responsabilitatea în cazul punerii biletului achiziţionat la dispoziţia unei terţe părţi. Dacă la intrare se prezintă mai multe persoane cu acelaşi bilet, va fi luată în considerare doar prima persoană prezentată cu biletul respectiv.
12.  Biletul cu codul QR, printat sau pe ecranul telefonului smart, trebuie scanat la sistemul de turnichete şi prezentat la cerere personalului de la Planetariu.
13.  Sistemul de turnichete se deschide cu 15 minute înainte de începerea fiecărui spectacol.
14.  Planetariul îşi rezervă dreptul de a modifica termenii şi condiţiile de vânzare în avans a biletelor, precum şi orarul spectacolelor. Informaţiile despre orice modificări vor fi disponibile online. În cazuri speciale, Planetariul îşi rezervă dreptul de la le aduce la cunoştinţă în momentul apariţiei acestora. Persoanele care au achiziţionat bilete în avans în aceste situaţii au dreptul de a-şi reprograma vizita sau de a primi contravaloarea biletelor.
15.  Termenii şi condiţiile de achiziţionare online, inclusiv modalităţile de plată, sunt menţionate separat în modulul de achiziţie online de pe website.
16.  Copiii sub 14 ani pot vizita Planetariul doar însoţiţi de un supraveghetor adult.
17.  Planetariul nu este responsabil de obiectele lăsate nesupravegheate.
18.  Orice defecţiuni, deteriorări şi distrugeri ale echipamentului Planetariului trebuie aduse imediat la cunoştinţa personalului.
19.  Vizitatorii planetariului trebuie să citească regulile de siguranţă şi să urmeze instrucţiunile personalului.

20.  Vizitatorii Planetariului nu au voie să aibă un comportament care să pericliteze siguranţa celorlalţi vizitatori şi a echipamentului Planetariului. În mod special, nu au voie:
–       să deterioreze sau să distrugă orice parte din echipamentul Planetariului
–       să aducă animale de companie în incinta Planetariului
–       să introducă în incinta Planetariului alcool, droguri, substanţe interzise sau să intre în Planetariu sub influenţa alcoolului, a drogurilor sau a altor substanţe interzise.
–       să fumeze în incinta Planetariului (inclusiv ţigarete electronice)
–       să introducă în incinta Planetariului arme, explozivi sau orice alte obiecte/substanţe care pot provoca răniri sau daune
–       să intre în incinta Planetariului cu biciclete, scutere, skateboarduri şi alte echipamente similare.
–       să desfăşoare în incinta Planetariului activităţi comerciale, campanii de publicitate sau activităţi de natură politică

21.  Persoanele aflate sub influenţa alcoolului, a drogurilor, cei care au un comportament de natură să deranjeze ceilalţi vizitatori sau care constituie un pericol la siguranţa vizitatorilor sau a echipamentelor din Planetariu, cei al căror comportament deranjează liniştea publică sau încalcă regulile general acceptate de comportament în locuri publice nu vor fi lăsaţi să intre în Planetariu/vor fi scoşi din Planetariu.
22.  Grupurile organizate trebuie să fie supravegheate de cel puţin un însoţitor adult.
23.  Supraveghetorii adulţi sunt responsabili pentru comportamentul copiilor/elevilor de care răspund, precum şi pentru eventualele deteriorări sau distrugeri intenţionate aduse echipamentelor, mobilierului sau a oricăror altor elemente din Planetariu.
24.  La spectacole au acces copii cu vârsta peste 5 sau 10 ani, conform recomandărilor fiecărui spectacol în parte. Personalul are dreptul să refuze intrarea persoanelor însoţite de copii cu vârsta sub 5/10 ani la spectacolele nerecomandate acestora. În cazul dubiilor privind vârsta unui copil, personalul are dreptul să ceară dovezi în această privinţă.
25.  Personalul are dreptul să refuze intrarea persoanelor cu cărucioare pentru copii.

26.  Biletele sunt valabile doar pentru ziua, ora şi spectacolul indicate pe bilet.
27.  Trebuie să ajungeţi la Planetariu cu cel puţin 15 minute înainte de începerea spectacolului.
28.  Spectacolele încep la ora indicată pe bilet.
29.  După începerea spectacolului, intrarea în sală este interzisă.
30.  Intrarea persoanelor dintr-un grup organizat se face pentru întreg grupul în acelaşi timp, pe baza biletului fiecărui membru al grupului în parte.
31.  Nu se recomandă părăsirea sălii în timpul spectacolului, cu excepţia situaţiilor de urgenţă. Părăsirea sălii înseamnă că vizitatorul şi-a încheiat participarea la spectacol, iar acesta nu va putea reveni în sală.
32.  Este interzisă intrarea în sală cu alimente şi băuturi, precum şi consumul de alimente şi băuturi în timpul spectacolului.
33.  Este interzisă înregistrarea de imagini şi sunete pe parcursul spectacolelor.
34.  În timpul spectacolelor, toate dispozitivele electronice (telefoane mobile, laptopuri, camere video, tablete etc.) trebuie oprite. Planetariul nu este responsabil pentru defecţiuni apărute din cauza ignorării acestei reguli.

35.  Este interzisă atingerea echipamentului tehnic şi electronic din sala Planetariului.
36.  Persoanele care deranjează vizionarea – cu dispozitive ce emit lumină, prin emitere de zgomote sau orice alte metode prin care deranjează – vor fi scoase din sală fără dreptul de a li se restitui contravaloarea biletului.
37.  În timpul spectacolelor, luminile sunt stinse, iar în sală este complet întuneric.
38.  Spectacolele prezentate conţin numeroşi stimuli vizuali şi auditivi de intensitate ridicată, care pot fi nerecomandaţi persoanelor ce suferă de anumite afecţiuni medicale (de ex. epilepsie).Participarea la spectacol va fi în întregime pe propria răspundere a vizitatorului. Planetariul nu își asumă nicio responsabilitate în cazul unor probleme de sănătate cauzate de o astfel de participare.

39.  Planetariul este supravegheat de camere video şi de membri din personalul de securitate.
40.  Membrii din personalul de securitate sunt autorizaţi să asigure siguranţa în Planetariu şi să asigure respectarea regulilor din prezentul Regulament.
41.  În cazul unui pericol iminent la adresa sănătăţii sau a vieţii vizitatorilor, Planetariul îşi rezervă dreptul de a întrerupe imediat spectacolul.
42.  Biletele achiziţionate nu pot fi returnate.
43.  Dacă un spectacol este amânat sau anulat din motive tehnice, este posibil (în funcţie de numărul locurilor disponibile) să primiţi alte bilete la un alt spectacol la alegere, la casierie sau să solicitați contravaloarea biletelor.Contravaloarea biletelor achiziționate online va fi restituită în termen de maximum 30 zile in baza dovezii achiziționării biletelor online.Contravaloarea biletelor achiziționate la casierie va fi restituită în aceași zi, la casierie, doar în baza prezentării biletului achiziționat.

44.  Dacă un spectacol a fost întrerupt din motive tehnice, dar acestea au fost remediate în cel mult 15 minute şi spectacolul a fost reluat, vizitatorul nu are dreptul de a cere contravaloarea biletului.
45.  Dacă întârziaţi la spectacol, nu sunteţi îndreptăţit la returnarea contravalorii biletului sau la schimbarea biletului cu un bilet pentru un alt spectacol.
46.  Nu este posibilă schimbarea datei biletului sau a schimbării biletului cu un bilet pentru un alt spectacol, cu excepţia situaţiilor menţionate în prezentul regulament, respectiv dacă un spectacol este amânat sau anulat din motive tehnice.
47.  Prezentul regulament este disponibil online pe site-ul www.zoobrasov.ro/planetariu, precum şi la casierie şi la Planetariu.
48.  Vizitatorii sunt obligaţi să citească prezentul regulament.
49.  Nerespectarea prezentelor reguli pot duce la scoaterea persoanei care încalcă regulile din incinta Planetariului. În astfel de cazuri, persoana respectivă nu are dreptul la returnarea contravalorii biletului.
50.  Planetariul are dreptul de a modifica prezentul regulament. Modificările vor fi publicate online pe site-ul www.zoobrasov.ro/planetariu, precum şi la casierie şi la Planetariu.

CONTACT
Adresă: str. Brazilor, nr. 1, Braşov
Email: planetariulbv@yahoo.com
Telefon: 0744.618.259 (L – D 09:00 – 17:00)
Acces cu mijloace de transport public: liniile 17, 21 şi 35, coborâre la staţia Şcoala Generală nr. 9.