PREŢUL BILETELOR

 • Adulţi – 20 lei
 • Copii peste 2 ani – 10 lei
 • Elevi, studenţi şi persoane în vârstă (65 ani+) – 10 lei
 • Copii 0 – 2 ani – intrare gratuită
 • Grupuri organizate adulţi – 17 lei
 • Grupuri organizate copii – 7 lei

În perioadele de vacanțe școlare și în sărbătorile legale care coincid cu zilele de luni, Grădina Zoologică este deschisă publicului.

ORAR  1 martie – 30 septembrie

Luni – Închis
Marţi – 09:00 – 19:00
Miercuri – 09:00 – 19:00
Joi – 09:00 – 19:00
Vineri – 09:00 – 19:00
Sâmbătă – 09:00 – 19:00
Duminică – 09:00 – 19:00

Ultimele bilete se pun în vânzare la ora 18:15.

ORAR 1 octombrie – 28 februarie

Luni – Închis
Marţi – 09:00 – 18:00
Miercuri – 09:00 – 18:00
Joi – 09:00 – 18:00
Vineri – 09:00 – 18:00
Sâmbătă – 09:00 – 18:00
Duminică – 09:00 – 18:00

Ultimele bilete se pun în vânzare la ora 17:15.

ATENŢIE!

 • pentru a beneficia de bilete la preţ redus, elevii şi studenţii trebuie să prezinte la intrare carnetul de elev, respectiv legitimaţia de student.
 • prin grup organizat se înţelege un grup format din minimum zece persoane şi, pentru a beneficia de aceste reduceri, conducătorul de grup trebuie să prezinte la intrare un tabel nominal cu toţi membrii grupului, tabel semnat şi ştampilat din partea instituţiei de învăţământ sau a firmei organizatoare. Grupurile formate din membrii a două sau mai multe familii sau grupurile de prieteni formate în mod neoficial, care nu sunt organizate conform cerinţelor menţionate, NU intră în această categorie şi plătesc bilete la tarif întreg.

 

IMPORTANT ! ÎN ATENȚIA VIZITATORILOR !

VĂ RUGĂM SĂ CITIȚI CONDIȚIILE DE VIZITARE ALE GRĂDINII ZOOLOGICE, PRECIZATE MAI JOS !

În zilele de luni Grădina Zoologică Brașov este închisă, cu excepția situațiilor în care se organizează evenimente speciale; în acest caz, evenimentele respective vor fi aduse la cunoștința publicului în timp util.

Clădirea exotică este în curs de amenajare, nefiind accesibilă publicului vizitator.

Biletele se pot procura atât la casierie, cât și online.

Se recomandă efectuarea plăților cu cardul.

 

Ieșirea vizitatorilor va fi deservită de sistemul de turnicheți amplasat pe latura corespunzătoare parcării mari (conform indicatoarelor direcționale). Excepție fac vizitatorii cu cărucioare pentru copii și persoanele cu dizabilități care se deplasează în scaun cu rotile; aceste categorii de vizitatori vor utiliza pentru ieșire calea principală de acces în zoo – poarta de intrare de la casierie.
ATENȚIE, sistemul de turnicheți care deservește ieșirea este unidirecțional și permite doar ieșirea către parcarea mare!

 

În funcție de evoluția evenimentelor, programul și/sau condițiile de vizitare pot suferi modificări. Acestea vor fi aduse la cunoștința vizitatorilor în timp util.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm!

REGULAMENT DE VIZITARE

 1. 1. PREŢUL BILETELOR este de 20 lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copii, elevi, studenţi şi persoane în vârstă – 65 ani+. Copiii cu vârsta între 0 şi 2 ani beneficiază de intrare gratuită. ATENŢIE: pentru a beneficia de bilete la preţ redus, elevii şi studenţii trebuie să prezinte la intrare carnetul de elev, respectiv legitimaţia de student.
  2. PREŢUL BILETELOR PENTRU GRUPURILE ORGANIZATE este de 17 lei pentru adulţi şi de 7 lei pentru copii. Prin grup organizat se înţelege un grup format din minimum zece persoane şi, pentru a beneficia de aceste reduceri, conducătorul de grup trebuie să prezinte la intrare un tabel nominal cu toţi membrii grupului, tabel semnat şi ştampilat din partea instituţiei de învăţământ sau a firmei organizatoare. Grupurile formate din membrii a două sau mai multe familii sau grupurile de prieteni formate în mod neoficial, care nu sunt organizate conform cerinţelor menţionate, NU intră în această categorie şi plătesc bilete la tarif întreg.
  Grupurile organizate de către şcoli pentru copii cu nevoi speciale, centre de plasament, instituţii care se ocupă de persoane cu dizabilităţi beneficiază de intrare gratuită la Zoo Braşov, dar trebuie să prezinte tabelul menţionat anterior.

Persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora beneficiază de gratuitate pe baza legitimaţiilor respective.

 1. Biletele se pot achiziţiona şi online, pe www.zoobrasov.ro.
 2. Biletele sunt valabile pentru o singură intrare la grădina zoologică, în data la care au fost emise, pentru întreaga perioadă a programului de vizitare. Ieşirea din grădina zoologică este considerată echivalentă cu încheierea vizitei, iar în eventualitatea în care doriţi să reintraţi, va trebui să achiziţionaţi un alt bilet.
 3. Returnarea contravalorii biletelor achiziţionate va avea loc doar în situaţii excepţionale, când din motive obiective accesul vizitatorilor nu este permis în incinta grădinii zoologice pe parcursul programului de vizitare.
 4. În vederea asigurării bunăstării fizice şi psihice a animalelor din colecţia Grădinii Zoologice Braşov şi pentru prevenirea oricăror evenimente şi incidente de natură să aducă prejudicii materiale şi/sau morale instituţiei (inclusiv animalelor din colecţia acesteia) şi/sau vizitatorilor, aceştia au obligaţia de a respecta următoarele interdicţii:
 5. a) – să nu întreprindă acţiuni care pot duce la rănirea sau traumatizarea animalelor;
 6. b) – să nu hrănească animalele (acestea sunt hrănite conform unor diete calculate de specialişti; depăşirea cantităţilor şi consumul de alimente improprii duc la îmbolnăvirea şi chiar decesul animalelor); interdicţia hrănirii animalelor include şi produsele de origine vegetală (iarbă, frunze, flori, scoarţă de copac, conuri etc) din spaţiile verzi ale grădinii zoologice (plantele sunt supuse periodic unor tratamente chimice cu produse de dezinsecţie, pesticide, erbicide etc, fiind astfel potenţial periculoase dacă sunt date animalelor spre consum; numeroase plante au în mod natural efecte toxice pentru anumite specii de animale);
 7. c) – să nu depăşească limitele admise pentru apropierea de ţarcuri, limite marcate prin bariere şi garduri de protecţie, precum şi prin panouri de avertizare; aceste limite sunt stabilite pentru siguranţa vizitatorilor, în cazul unor reacţii neaşteptate ale animalelor, cât şi pentru asigurarea confortului psihic al animalelor respective;
 8. d) – să nu introducă prin gardurile de protecţie şi să nu arunce obiecte (fie acestea naturale sau artificiale) în ţarcurile animalelor;
 9. e) – să nu provoace, să nu irite sau să nu stimuleze animalele prin producerea de zgomote puternice (strigăte, lovirea barierelor, gardurilor şi geamurilor cu diverse obiecte etc) sau gesturi care au potenţialul de a agita animalele (urcarea pe barierele de protecţie, alergarea de-a lungul perimetrului amplasamentelor, fluturarea obiectelor de îmbrăcăminte etc.);
 10. f) – să nu interacţioneze fizic cu animalele (inclusiv prin introducerea mâinilor prin gardul de protecţie, acolo unde distanţa permite acest lucru);
 11. g) – să nu consume alimente decât în spaţiile special amenajate din incinta grădinii zoologice;
 12. h) – să nu fumeze decât în spaţiile special amenajate din incinta grădinii zoologice;
 13. i) – să nu aprindă focuri şi să nu utilizeze instalaţii sau obiecte care ar putea constitui o sursă de foc deschis;
 14. j) – să nu consume alcool în incinta grădinii zoologice;
 15. k) – să nu arunce deşeuri decât în locurile special amenajate;
 16. l) – să nu introducă animale de companie (indiferent de specia, talia, vârsta şi sexul acestora, precum şi de metoda folosită pentru controlul animalului – lesă, cuşcă de transport etc.) în incinta grădinii zoologice (prezenţa acestor animale influenţează în mod negativ comportamentul animalelor din colecţia grădinii zoologice: le agită, le irită, le sperie etc., în funcţie de specie);
 17. m) – să nu lase nesupravegheaţi copiii cu vârsta mai mică de 14 ani;
 18. n) – să nu deterioreze mobilierul urban, clădirile, barierele de protecţie, ţarcurile şi alte mijloace fixe şi mobile puse la dispoziţia vizitatorilor sau la care vizitatorii au acces;
 19. o) – să nu intre în clădiri, spaţii şi zone (inclusiv spaţii verzi) în care accesul publicului este interzis;
 20. p) – să nu aibă o atitudine deranjantă sau necorespunzătoare faţă de ceilalţi vizitatori şi de angajaţii grădinii zoologice.
 21. Accesul vizitatorilor în afara orelor de program este interzis.
 22. Copiii cu vârsta mai mică de 14 ani nu au acces în incinta grădinii zoologice decât însoţiţi de minimum un însoţitor adult, care are obligaţia de a-i supraveghea permanent.
 23. Vizitatorii au obligaţia de a respecta semnificaţia panourilor cu mesaje de avertizare.
 24. Circulația pe teritoriul grădinii este strict pietonală, pentru siguranţa tuturor vizitatorilor şi pentru confortul psihic al animalelor. Singurele mijloace de deplasare acceptate în incinta grădinii zoologice sunt cărucioarele pentru copii şi scaunele cu rotile pentru persoane cu dizabilităţi.
 25. Vizitatorii au obligaţia de a vizita grădina zoologică respectând aleile şi traseele destinate special publicului. Accesul în alte clădiri, spaţii şi zone (inclusiv spaţii verzi) în afară de cele destinate vizitării este strict interzis. Zonele restricţionate sunt marcate cu panouri de avertizare vizibile.
 26. Vizitatorii au obligaţia de a păstra curăţenia în incinta grădinii zoologice, inclusiv prin utilizarea toaletelor pentru nevoile fiziologice.
 27. Vizitatorii au obligaţia de a proteja flora şi fauna din incinta grădinii zoologice.
 28. Vizitatorii pot realiza fotografii, materiale video şi audio cu aparate proprii, fără a fi necesară o aprobare prealabilă şi fără a plăti o taxă suplimentară, respectând în acelaşi timp regulile din prezentul regulament. Este interzisă introducerea selfie-stickurilor printre gratiile amplasamentelor.
 29. Reprezentanţii presei scrise şi mass-media vor putea realiza interviuri, fotografii, materiale video şi audio doar după înştiinţarea prealabilă a conducerii grădinii zoologice şi acordul acesteia.
 30. În cazul încălcării regulilor din prezentul regulament sau a tulburării ordinii şi liniştii publice prin acţiuni de altă natură, personalul din cadrul grădinii zoologice va interveni imediat, atrăgându-i atenţia persoanei în cauză să aibă un comportament adecvat şi, dacă e nevoie, solicitându-i să părăsească imediat incinta grădinii zoologice. Dacă este cazul se poate apela la intervenţia organelor de linişte publică, pentru restabilirea ordinii publice sau pentru aplicarea măsurilor corespunzătoare persoanelor care au încălcat legea.
 31. Persoanele responsabile pentru prejudiciile cauzate prin distrugerile provocate bunurilor grădinii zoologice (inclusiv animalelor şi plantelor) vor răspunde pentru acestea.
 32. Intrarea în Zoo Braşov cu animale de companie, indiferent de specia, talia, vârsta şi temperamentul acestora, este STRICT INTERZISĂ.
 33. Intrarea în Zoo Braşov cu trotinete, biciclete, triciclete (cu și fără pedale), patine cu rotile, role, skateboarduri, hoverboarduri şi orice alte mijloace de locomoție de acest gen este STRICT INTERZISĂ. Această măsură este necesară pentru siguranța utilizatorilor acestor mijloace de locomoție și pentru siguranţa celorlalţi vizitatori. SINGURELE EXCEPŢII ADMISE sunt cărucioarele pentru copii şi scaunele cu rotile utilizate de persoane cu dizabilităţi.
 34. Grădina Zoologică Braşov nu îşi asumă responsabilitatea pentru niciun incident soldat cu prejudicii materiale şi/sau morale aduse vizitatorilor, incident rezultat în urma nerespectării regulilor din prezentul regulament.
  21. Pentru orice alte INFORMAŢII SUPLIMENTARE, vă rugăm să sunaţi la numărul de telefon 0268 337 787 de luni până vineri, între orele 08:00 şi 16:00.

 

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE ŞI VĂ AŞTEPTĂM!

CONTACT

 • adresă: str. Brazilor, nr. 1, Braşov
 • telefon: 0268 337 787 – L – V 08:00 – 16:00
 • e-mail: gradinazoobv@yahoo.com
 • Facebook.com/ZooBrasov/
 • acces cu mijloace de transport public: liniile 17, 21 şi 35, coborâre la staţia Şcoala Generală nr. 9