– intrarea în Zoo Braşov cu animale de companie, indiferent de specia, talia, vârsta şi temperamentul acestora, este STRICT INTERZISĂ.
– intrarea în Zoo Braşov cu trotinete, biciclete, triciclete (cu şi fără pedale), patine cu rotile, role, skateboarduri, hoverboarduri şi orice alte mijloace de locomoţie de acest gen este STRICT INTERZISĂ. Această măsură este necesară pentru siguranţa utiilizatorilor acestor mijloace de locomoţie şi pentru siguranţa celorlalţi vizitatori. SINGURELE EXCEPŢII ADMISE sunt cărucioarele pentru copii şi scaunele cu rotile utilizate de persoane cu dizabilităţi.

– copiii cu vârsta sub 14 ani trebuie să fie însoţiţi de un adult. Vă rugăm să supravegheaţi permanent copiii.
– hrănirea animalelor din colecţia Grădinii Zoologice Braşov cu orice tip de produse alimentare – inclusiv pâine, iarbă, frunze sau alte produse percepute ca inofensive sau chiar benefice pentru animale – ESTE STRICT INTERZISĂ. Animalele beneficiază de diete personalizate, concepute de specialişti. Perturbarea acestor diete poate duce la îmbolnăvirea şi chiar decesul animalelor.

– provocarea, iritarea sau stimularea animalelor – prin metode ce includ momirea animalelor cu alimente, aruncarea de obiecte în interiorul adăposturilor, lovirea animalelor cu beţe, pietre etc., lovirea gardurilor sau a geamurilor, zgomote puternice, strigăte şi orice alte mijloace prin care se încearcă modificarea comportamentului natural al animalelor, inclusiv perioadele acestora de odihnă – ESTE STRICT INTERZISĂ.

– pentru siguranţa dumneavoastră şi a animalelor, respectaţi traseul aleilor destinate vizitării, nu vă urcaţi şi nu depăşiţi gardurile şi barierele de protecţie, respectaţi semnele de avertizare şi de interdicţie a accesului în anumite zone (zone în lucru, zone de carantină etc.)
– din respect pentru ceilalţi vizitatori, vă rugăm să păstraţi curăţenia! Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că nu sunteţi singurii care utilizează băncile, amenajările din cadrul locului de joacă, aleile de vizitare şi toaletele publice!
– pentru orice alte informaţii suplimentare, vă rugăm să sunaţi la numărul de telefon 0268 337 787 de luni până vineri, între orele 08:00 şi 16:00.